Tworzymy z pasją

Zapraszamy Cię do naszej wyjątkowej cukierni na Górnym Mokotowie!

O bezach wiemy praktycznie wszystko! Uwielbiamy tworzyć ciągle nowe smaki i formy tak, by były pyszne i niepowtarzalne. Zaczynaliśmy od tortów bezowych z orzechami włoskimi i daktylami, tortów czekoladowych, słynnej bezy Pavlova z owocami i bezików. Stworzyliśmy genialny tort bezowy z czarną porzeczką, który bije rekordy popularności wśród naszych gości. Codziennie kreujemy nowe połączenia smaków. Bezy nie mają już przed nami żadnych tajemnic.

Z pasji do cukiernictwa stale dopracowujemy receptury naszych słodkości. W Bezowni, poza wszystkim co bezowe, znajdziesz też takie smakołyki jak tarta z białą czekoladą, tarta ze słonym karmelem, serniki, ciasta czekoladowe, eklery, torty biszkoptowe, ciasta drożdżowe i drożdżówki!

Znajdziesz u nas także sezonowe i okolicznościowe specjały, by wymienić tylko jagodzianki wczesnym latem, pączki nadziewane konfiturą z róży na Tłusty Czwartek czy walentynkowe mini torciki. A w drodze do pracy zawsze warto wstąpić po kruche ciasteczka, które na pewno umilą dzień! Jest w czym wybierać!

Dopełnieniem naszych receptur i pomysłowości jest najwyższa jakość składników. Prawdziwe masło? Jajka? Belgijska czekolada? Oczywiście, używamy ich codziennie. Profesjonalne połączenie oryginalności z naturalnością – bez ulepszaczy czy sztucznych konserwantów – to po prostu musiało dać wspaniałe efekty. Ale nie musisz wierzyć nam na słowo – przyjdź i sprawdź!

Od poniedziałku do niedzieli budzimy sąsiadów roznoszącym się po okolicy zapachem wyrabianego na miejscu ciasta drożdżowego i świeżo parzonej kawy z ekspresu.

Beziki

Delikatne mini bezy z kremem ze śmietanki z mascarpone oraz różnymi musami i świeżymi owocami.

Ciasta czekoladowe

Najwyższej jakości belgijska czekolada jest podstawą naszych ciast czekoladowych. Rodzaje czekolady i możliwość jej łączenia z wieloma dodatkami powodują, iż przygotowujemy wspaniałe ciasta, w których każdy odnajdzie swoje ulubione smaki.

Makaroniki

Delikatne ciasteczka wypiekane ze zmielonych migdałów według francuskiej receptury. Makaroniki wypełniamy ganachem na bazie belgijskiej czekolady oraz naturalnych past orzechowych czy puree z owoców.

Monoporcje

Serniki

Delikatne, lekkie, puszyste. Wiedeńskie, krakowskie, tradycyjne pieczone jak również na zimno. Nasze wspaniałe serniki przygotowujemy z naturalnych surowców najwyższej jakości takich jak pyszny twaróg, sery mascarpone czy ricotta, jaja, masło lub śmietanka, czekolady, musy oraz świeże owoce.

Tarty

Kruche, maślane, delikatne ciasto. Nasze tarty wypełniamy curdem cytrynowym, ganachem z białej czekolady, słonym karmelem, musami owocowymi i wieloma innymi naturalnymi składnikami najwyższej jakości.

Torty bezowe

Chrupiąca i delikatna beza przełożona lekkim kremem na bazie śmietanki i serka mascarpone. Musy owocowe, które sami przygotowujemy, naturalne pasty orzechowe, świeże owoce to jedne z elementów naszych wyjątkowych tortów bezowych. Kompozycja smaków oraz estetyka wykonania czyni nasze torty wyjątkowymi!

Złóż zamówienie